Am scris despre echipă și am recomandat ce trebuie să faci să obții bacșiș mai mare. Dar nu am abordat subiectul managementului.

Niciodată nu am fost adeptul urlatului și a vorbi urât cu cei din jur, chiar dacă mi se recomandă de multe ori să nu mai strig, eu de fapt vorbesc tare, și mult. Dar în cele mai multe cazuri, respectul și bunul simț nu au lipsit în echipă și am pretins colegilor să păstreze aceste elemente și în relațiile dintre ei.

În România am observat că foarte multă lume vede o funcție de conducere ca pe cel mai mare avantaj posibil, nu plătești nimic, bei pe gratis, nu trebuie să mergi la muncă doar dacă vrei să mănânci și să bei pe gratis și, bineînțeles, localul se va conduce singur. Plus de asta au o părere foarte greșită asupra ce trebuie să faci și anume trebuie să dai cu biciul. GREȘIT!

Pe parcursul perindărilor mele, atât ca barman sau ospătar cât și ca manager, am avut ocazia să mă lovesc de ambele feluri de oameni care pot fi la conducere, atât de lider cât și de șef.

Aș vrea să evidențiez câteva calități ale unui lider:

  1. Obiectivitate

În orice situație, obiectivitatea este super importantă. Să te poți detașa pentru a lua cea mai bună decizie pentru echipă și pentru scopul ei este o calitate super importantă. Tot aici trebuie să menționez și capacitatea de a prelua informația de la diverși membri, de a verifica și mai mult de a procesa această informație, fără a fi influențat de persoana care ți-a furnizat această informație.

Deasemenea, să exagerezi în reacții la momentul primirii unor vești, să accepți informații doar de la unele persoane din echipă și să-i condamni pe restul țin de lipsa obiectivității.

  1. Responsabilitate

Trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru greșelile tale și mai mult de atât să fi conștient că ești responsabil atât de eșecurile echipei, la fel și de succesele sale. Tatăl meu tot zice că „fuga de responsabilitate e un sport național” și așa este! Puțini sunt cei care își asumă greșelile și o fac fără ezitare.

Foarte important, recunoaște succesul echipei, nu ți-l asuma!

  1. Motivați și motivanți

E foarte important să fii tot timpul motivat, cu spiritul la înălțime, bine dispus și pregătit să înfrunți orice obstacol, indiferent de dificultatea sa. La fel trebuie să-ți pregătești și să-ți menții echipa! În cele mai multe cazuri, echipa așteaptă să vadă reacțiile din partea celui car o conduce ca mai apoi să reacționeze și ea.

Un mic eșec poate fi un bun motiv să înveți ceva nou și să crești împreună cu echipa ta.

  1. Nu apreciază lingușitorii

Niciodată nu vei obține informațiile corecte de la persoanele lingușitoare! 

Într-unul din proiectele la care am lucrat am întâlnit mai mult de o persoană lingușitoare în echipă și în dicuțiile cu patronatul le-am explicat că persoanele care sunt ocupate să ofere rapoarte denigrante, rapoarte care nu au fost cerute, nu pot face performanță. Asta fiindcă focusul lor este altundeva și nu la excelență.

  1. Nu apreciază titulatura de ȘEF

Un adevărat lider nu urmărește să dețină titluri din partea echipei și a celorlalți. 

Titulatura de „șef”, „șerif”, „boss” aka „Bo$$”, „mahăr” etc sunt pentru persoanele care niciodată nu își vor focusa atenția și eforturile înspre succesul tuturor, ci pentru propriul succes.

  1. Au grijă de membrii echipei

Prima dată când am ocupat o funcție de conducere mi s-a spus că fiind în fruntea unei echipe trebuie să înveți să fi un al treilea părinte. Să fi pregătit să-i ajuți oricând pe ceilalți, fie că e vorba cu o vorbă bună, un sfat sau un cărat de mobilă. 

Recunoaște-le meritele, apreciază-i și felicită-i! Promovează-i și vei vedea că își vor dori să fie alături de tine și vor să crească împreună cu tine.

  1. Bun comunicator

E foarte important să-ți prezinți așteptările și planurile. Mai important este să fi îndeajuns de explicit în așa fel încât întreaga echipă să înțeleagă ce îți dorești și ce dorești să realizezi.

În momentul în care întreaga echipă știe și înțelege direcția în care se îndreaptă, nivelul de muncă necesară pentru a ajunge acolo, este ceva mai mic și șansele de reușită cresc!

După cum bine știi, îmi place să-mi împărtășesc ideile și îmi place să aud păreri!
Spune-mi ce crezi în comentarii!

PS Un share ar ajuta ca mesajul să ajungă prietenilor tăi și poate șefului tău! 😉

Brățară Fericire Cafenie | Accesorii Majordom

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.