Bună Ziua, Salutare, bine ai venit, la revedere, vă mai așteptăm, 

Cred că totul pornește de la bunăvoința de a oferi un salut și mai apoi de la respectul în sine. Practic, salutul este prima formă de ospitalitate pe care o oferim!

Această mica parte a codului bunelor maniere este una foarte utilă în industria noastră dar nu numai. Oriunde mergi, în orice încăpere intri trebuie să saluți, sa adaptezi formula de salut persoanei sau persoanelor pe care le întâlnești. 

Unii spun că prima impresie contează, ei bine, aceasta este prima impresie, salutul. 

În industria noastră este cu atât mai important să ne folosim de acest lucru și  mai 

mult de atât, este un lucru útil. Întâmpinându-i pe cei care ne trec pragul avem mari șanse să stabilim o conexiune care ne va ajuta să ducem relația la următorul nivel mult mai repede. Astfel orice posibile „neplăceri” pot apărea le vom remedia mult  mai ușor!

Mai mult decât remedierea posibilelor neplăceri, așa îți este mai ușor să deschizi o discuție, să afli dacă a mai trecut pragul localului, ce i-a plăcut, ce nu i-a plăcut și de ce a revenit. 

Eu spun că atât întâmpinarea cât și despărțirea sunt importante! Da, prima impresie este importantă, să-i întâmpini pe oameni, să le zâmbești etc, dar în același timp este foarte important să-ți și iei la revedere, să le mulțumești și foarte important să le spui că-i mai aștepți.

Mulți sunt de părere că trebuie să oferi acel clasic „Bună Ziua” de fiecare dată când întâmpini pe cineva, dar eu cred că putem adapta acest cod al bunelor maniere la zilele noastre, la oamenii pe care îi întâmpinăm și mai mult de atât, ideea este să fim amabili.
Putem folosi un „Salutare”, „Ciao”, sau chiar „Hello”. 

În concluzie întotdeauna este util să fi politicos și mai mult de atât serviabil, mai ales în industria noastră.

Tu ce părere ai?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.