Mă gândesc la chestia asta de grămadă de vreme și nu am găsit nici o formulare care să-mi placă dar ajung în momentul în care văd că se închid localuri și altora le este greu să mai reziste. Având în vedere restricțiile din aceste momente, localurile fără terasă nu au deschis și cei care au deschis au pierdut o bună parte din locuri. Așa că o să o pun în forma în care se află în acest moment.

Cred că este un bun moment să arătăm ceva mai multă susținere pentru localurile preferate. Acele localuri pe care le vizitai frecvent înainte de pandemie. Acele localuri personalul te salută și îți știu preparatele preferate. Care ți-au dat un shot, un drink din partea lor sau pur și simplu au fost super amabili cu tine de fiecare dată când le-ai trecut pragul. Eu am câteva sugestii care sunt destul de simplu de realizat:

 1. Lasă un review
  Amintește-ți de acele momente faine când ai fost cu gașca și v-ați simțit extraordinar de fain, momentele memorabile, motivul pentru care ai mers de atâtea ori acolo. Asta este o sugestie care nu doar că-i va ajuta acum, asta îi va ajuta pe viitor, dacă tu și prietenii tăi faceți acest lucru s-ar putea să urce un loc sau două în ranking-uri, astfel, alții când vor vizita acel profil de Google, Facebook, TripAdvisor vor fi atrași de experiențele trăite de voi.
 2. Check in
  Faptul că le treci pragul este deja un ajutor. Dacă faci o poză la acel preparat, băutură sau decor, postează poza, dă-ți check in și dă tag profilului lor de social media! Așa vei arăta în mod direct ce îți place acolo.
 3. Comandă prin delivery/ pick up
  Chiar dacă nu ajungi să le treci pragul, sau nu au deschis, vezi dacă nu livrează. Că ești acasă sau la birou n-ai chef să gătești, vrei să mănânci ceva scrie-le sau sună-i și comandă!
 4. Cumpără produsele lor personalizate
  Unele localuri au pregătite produse personalizate și în același timp bani blocați în aceste produse. De la căni la tricouri și multe alte produse! Dacă este ziua unui prieten care apreciază același local ca și tine, e un motiv bun să cumperi aceste produse.
 5. Carduri Cadou
  Și aceste produse sunt o idee bună de a susține localul preferat de tine! Întreabă ospătarii dacă există această posibilitate.
 6. Respectă-ți rezervarea
  Acest lucru este important indiferent de moment. Dacă un local a preluat o rezervare, acea masă devine indisponibilă înainte cu 20 minute înainte de ora la care a fost rezervată. Dacă vei întârzia anunță, dacă nu mergi, anunță! Este un gest urât să rezervi masă și să nu anunți. Atât localul cât și angajații se bazează pe acea masă rezervată de tine.
 7. Like, share & comment
  Simplul fapt că distribui pe profilul tău postarea lor sau acel mic eveniment pe care îl pregătesc ajută pentru că află mai multe persoane.
 8. Lasă bacșiș
  Nu spun că este obligatoriu, dar dacă ai avut o experiență frumoasă, se poate lăsa un 10%. Lăsând bacșiș nu doar ospătarul care te-a servit beneficiază de acel bacșiș, mai sunt încă 2 sectoare alături de care a reușit să-ți ofere experiența avută în acel local, bucătăria și barul.
 9. Share la această postare
  Distribuie această postare ca mai mulți să încerce să ajute localurile preferate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.